Zaliv Soline

Na severovzhodnem delu otoka Krka se skrivajo tri majhna mesta, ki se nahajajo v zalivu Soline - Klimno, Soline in Čižići. Zanimivo je to, da nimajo hotelskih nastanitev.

Velika prednost tega kraja je zaščita pred vetrovi iz katerekoli smeri in toplejše morje. Zato se kopalna sezona v zalivu Soline začne že v zgodnji pomladi in traja do pozne jeseni. Najbolj znana je plaža Meline, ki slovi po zdravilnem blatu oziroma mulju, ki z uradno potrditvijo deluje proti bolečinam v kosteh, revmi in ima  blagodejen učinek na kožo. Morje je zelo plitko, tudi če hodite do sto metrov od obale Vam morje sega le do kolen. Le nekaj kilometrov severno od Čižićev se nahaja mesto Rudine, kjer se skriva ena najbolj obiskanih jam na Hrvaškem, Biserujka.
V Klimnu se nahaja kamp Slamni s štirimi zvezdicami, namenjen družinam, počitku in zdravju. Klimno je še posebej zanimivo navtikom, ker ima poleg dobro opremljene marine tudi suho marino ter ladjedelnico za izdelavo in popravilo plovil.

Vsekakor morate obiskati majhno mesto Dobrinj v bližini zaliva Soline, na hribčku visokem okoli 200m. Iz starega mestnega jedra se odpira razgled na zaliv.

Občini Dobrinj pripadajo sledeča naselja: Čižići, Dobrinj, Gabonjin, Gostinjac, Hlapa, Klanice, Klimno, Kras, Polje, Rasopasno, Rudine, Soline, Sužan, Sveti Ivan Dobrinjski, Sveti Vid Dobrinjski, Šilo, Tribulje, Žestilac in Županje.
 
© 2023 KrkImmo d.o.o. Vse pravice pridržane. Web by: Neon studio Powered by: nekretnine1.pro
To spletno mesto uporablja piškotke in podobne tehnologije, da vam zagotovi najboljšo uporabniško izkušnjo, vključno s prilagajanjem oglaševanja in vsebine. S klikom na 'Sprejmi' sprejemate vse piškotke.